Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Borcukor Számító Panel

Utolsó módosítás 17 nap óta
ZbigniewZbigniewKezdő fórumozó
Beküldve 17 nap óta
Üdvözlöm a borászokat!

Szeretném bemutatni nektek az új Borcukor Számító Panelt, amely lehetővé teszi a bor előállításához szükséges cukor mennyiségének pontos kiszámítását, valamint a kész ital alkoholtartalmának megbecsülését. Ezzel az eszközzel a bor készítési folyamata még egyszerűbbé és hatékonyabbá válik!

Működési Elv

Ahhoz, hogy meghatározd, mennyi további cukrot kell hozzáadni a musthoz, meg kell mérned a gyümölcsök természetes cukortartalmát. Ezt balingométer (cukrométer) vagy refraktométer segítségével teheted meg. Íme, hogyan:


[*]Balingométer: Töltsd meg a balingométer csövét musttal, és olvasd le a BLG (Brix, Liters, Grams) értéket. Ez az érték megmutatja, hány gramm cukor található 1 liter mustban. Ne feledd, hogy a tiszta must esetében 4 BLG-t le kell vonni a nem cukrok miatt.
[*]Refraktométer: Ez az eszköz a fénytörési mutatót méri, ami lehetővé teszi a cukortartalom meghatározását. Csak egy csepp mustot kell a refraktométer prizmájára tenni, és leolvasni az eredményt.
A Hozzáadandó Cukor Mennyiségének Kiszámítása
Miután megmérted a must cukortartalmát, kiszámíthatod, mennyi további cukrot kell hozzáadnod a kívánt alkoholtartalom eléréséhez. Használj az alábbi képletet:
Cukor mennyisége (g) = Bor mennyisége (L) × Alkohol százalék (%) × 17.2
Ne feledd, hogy minden kilogramm cukor feloldódása körülbelül 0,6 litert foglal el, ezért ezt az értéket is figyelembe kell venned a számításaid során.
Adatok a Számítóba

A számítóba a következő adatokat kell bevinni:
Bor mennyisége (liter): mennyit szeretnénk előállítani
Alkohol százalék (%): mennyit szeretnénk elérni
Cukor mennyiség a mustban (BLG):
A panel telepítése ugyanúgy történik, mint minden más panel a CMS PHP Fusion rendszerben.
Remélem, hogy ez a számító megkönnyíti számotokra a bor előállítási folyamatát, és lehetővé teszi a még jobb eredmények elérését! Ha kérdésetek vagy javaslatotok van, bátran írjatok! Természetesen nem nekem, hanem az oldal adminisztrátorának.
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Te nem tudsz értékelni a hozzászólásokat ezen a fórumon.
Te nem tudsz létrehozni Bounty-t ebben a témába.
Felhasználók a témában: Zbigniew
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése
Ünnepeltjeink
A webhely használatával elfogadja adatvédelmi beállításainkat, és megértette, hogy cookie-kat használunk. Bizonyos Cookie-k már be vannak állítva.
Kérjük, kattintson a Elfogadom gombra, hogy elrejtse ezt a sávot. Ha továbbra is használja a webhelyet, akkor feltételezzük, hogy egyetért az adatvédelmi irányelveinkkel. Itt többet megtudhat adatvédelmi irányelveinkről